Lange stænger

For høje kvinder, er det nu også et problem?

I mine sene teenager år, var det værste i hele verden min højde. Hvorfor i al verden skulle jeg være SÅ HØJ? Jeg ville også være en lille nips, som alle de andre piger.

WOW!! Du er høj…

Det var mit stjerneskuds ønske som barn, skulle man tro? Jeg har jo ikke ligefrem selv bestemt hvor høj jeg skulle være.
Jeg har ofte fået kommentaren “wow, du er godt nok høj“. Og min tanke er, jeg er 183 cm høj, så ja det er jeg vel. Og jeg har i så mange år, følt mig umenneskelig som pige/kvinde og syntes det var dybt uretfærdigt fordi alle andre (næsten) var små nips.

Sidste år blev jeg medlem af en facebook gruppe.
Høje kvinder på hæl – det er en gruppe for kvinder på over 180 cm. Den rummer i skrivende stund 2793 kvinder, allesammen kvinder der er over 180. Så jeg er ikke helt palle alene i verden, som jeg engang følte mig.

Så sent som igår var jeg lige kort ude og købe nogle småting med mindste sønnen. Passere to piger på omkring 5-6 år, og så udbryder de efter at være gået forbi. “wow så du hende, hun var godt nok høj” – kunne ikke lade være at smile til dem da de gik forbi anden gang, og kiggede op og ned af mig som om jeg var en skulptur.

Er lange stænger en fordel, eller en ulempe?

Høje hæle

Med tiden har jeg lært at jeg skal holde af min højde, jeg har lange tynde stænger. Hvorfor pakke det væk?
Jeg har også ofte fået kommentaren “hvorfor har du hæle på?”, eller “er du ikke høj nok?” Det kan godt være jeg bliver helt vildt høj med et par hæle, når jeg i forvejen måler 183 cm. Men hvorfor skal jeg “nøjes” med et par flade sko? Hvorfor skal jeg ikke have lov at føle mig som kvinde i et par hæle?

Jeg har haft alt fra lave hæle, til 15 cm hæle. Det er dæleme ikke gået ubemærket hen, når man har været ude. Har tilmeld hørt for at det er grimt at være så høj når man er kvinde. Men den er så kommet fra en fyr der var omkring 170 cm, så måske han i virkeligheden bare havde ondt i måsen over en kvinde var højere end ham, og så ovenikøbet synes et par hæle var på sin plads.

Hvordan er vejret deroppe?

Vær’ stolt

Jeg er idag 30 år, og jeg har det sgu ganske udmærket med min højde. Selv ungerne her hjemme er nogle lange hyl. Og min dejlige kæreste er da også et par centimeter højere end jeg. Men jeg skammer mig ikke, som jeg engang gjorde. Det er okay at være 183 cm høj og bruge størrelse 41 i sko.

Faktisk hviler jeg så meget i mig selv den dag idag, at jeg er fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker om min højde, mine strækmærker, vægt, ja tilmeld de åreknuder jeg har fået under graviditeten. Det fortæller alt sammen om noget af en del af mig, og min historie.

Og det er netop der jeg vil hen med det her. Vi både kvinder, som mænd skal fandme elske os selv for dem vi er. Elske det vi ser i spejlet, og ikke gå og tænke over hvad alle andre synes om os. Hvis vi ikke elsker os selv, så kan ingen anden elske os.

Jeg elsker mine 183 centimeter, og jeg elsker mine fine støvletter med 5 cm hæl, der har stået stille stor set hele graviditeten.

Good to know

Gennemsnitshøjden for danske mænd og kvinder henholdsvis 181,4 cm og 167,2 cm. Så jeg ligger jo langt over gennemsnittet som kvinde, selv min kæreste ligger over gennemsnittet.

Danskere er i gennemsnittet blevet 10 cm højere end de der er født i 1896. Tænk hvis det forsætter sådan?

Hvad høje kvinder ofte høre

Jeg spurgte i facebook gruppen jeg er medlem af, om de ville dele nogle af de ting de ofte høre. Og dem får i lov at tage del i. Der er selvfølgelig også nogle af dem med, jeg selv har fået kastet i hovedet.

Er det ikke træls at være så høj?

Mascha – 183 cm

Må jeg spørge dig om noget? Vi er nogle stykker der har diskuteret “hvor høj er du egentlig?
Svar, “det var dog det mest uforskammede spørgsmål, jeg går jo ikke hen og spørger jer om “hvor fede er I ?

Pia – 188 cm

Hører ofte fra små mænd.
Hold da op hvor er du høj, hvortil jeg svarer, sikke en sød lille en du er. Efterfulgt at et lille klap ovenpå hovedet.

Rikke – 184 cm

Gid jeg havde din højde – og dine lange ben.

Nina – 180 cm

Du godt nok høj.

Marianna – 186,3 cm

Hvordan er luften i dit skylag.

Rikke – 184 cm

Hvis du går i rendestenen så er højdeforskellen ikke så stor.

Pia – 188 cm

Spiller du basket eller volley? 
Svar: nej
Respons: du ville ellers egne dig godt

Camilla – 184 cm

Du er så høj, så du kan godt virke skræmmende. Har været lidt bange for dig men du er jo ikke så farlig. 

Pia – 188 cm

“Er det ikke svært at få en kæreste så”

Ditte – 186 cm

..hvad størrelse bruger du så i sko

Natasha

Hvad har du spist for at blive så høj?

Mascha – 183 cm

Man er på vej til at rejse sig fra fx en sofa og får en hurtig bemærkning siddmanden
Hvornår holder du egentlig med at rejse dig. Du fortsætter i det uendelige

Rikke 184 cm

Husk på vi alle sammen bare er et menneske med følelser, uanset højde og vægt. Gi’ et smil og et lækkert kompliment med på vejen.

Lange ben, høje hæle. Lad os fejre livet.

Kærlighed fra mig til dig.

1 comment / Add your comment below

  1. Vil bare lige give et ‘like’ – jeg er selv 181 cm og har været igennem præcis samme udvikling. Fra at ønske mig lavere i gymnasiet og altid gå lidt ned i benene, når jeg fik taget billeder med min veninder til nu at være glad og tilfreds med alle mine centimeter:-)

Skriv et svar