Tzatziki

Til de der er bekendt med denne uges madplan, så stod den jo på græskebøffer igår. I det græske køkken, er tzatziki et must…
Vores tzatziki igår var hjemmelavet. Hvilket desuden er super nemt.

Du skal bruge:
1/2 l Græsk yoghurt
2 agurker
2-4 fed hvidløg (alt efter hvor glad du er for hvidløg)
Salt & peber
(lidt olivenolie, hvis du ønsker det.)

Du skal første halvere agurkerne, og fjerne kerner.
Herefter skal augurken rives groft, og så ligger jeg dem direkte i en si over en skål. Drysser lidt salt ud over når jeg har revet en halv agurk af gangen.

Når alle er revet så lad dem gerne stå og trækker 10-15 minutter så væsken kan suges ud, her efter skal du presse så meget vand ud som muligt. (hvis de er meget vandede, vil du opleve vand i tzatzikien)

Nu skal du egentligt bare blande agurken sammen med det græske yoghurt, smage til med hvidløg, og peber. Og tilsætte olien hvis du ønsker det.

Du kan med fordel lave den allerde om formiddagen, så hvidløget når at trække smagen. Bare husk på at jo længere tid den står, jo stærkere er smagen af hvidløg.

Bon appétit.

Skriv et svar