Koldhævede boller

Fordelen ved koldhævede boller er:
– Du slipper for at bage fra morgenstunden.
– Du vækker ikke hele huset, før der dufter af friske boller.
– Det er nemt og hurtigt.
– Kun din fantasi sætter grænserne.
– Sundt og lækkert.
– Kræver ikke den store bageentusiast

Opskriften

Altid på ca. mål, da jeg som med mange andre opskrifter improvisere og forsøger mig frem. Kan stærkt anbefale dig at gøre det samme, husk at øvelse gør mester.

ca. 1/4 pakke gær
700 ml vand
2 spsk honning
3 spsk solsikke olie
Majsgryn
Havregryn
Rugmel
Hvedemel
Chiafrø
Hørfrø

Først opløses gæren i noget af vandet, når dette er opløst tilsættes blot resten af vandet, og honningen.
Herefter tilsætter jeg hørfrø, chiafrø havregryn og majsgryn. Efterfulgt af rugmel og hvedemel.

Jeg vil anbefale at man tilsætter lidt efter lidt, da dejen skal være grød agtigt, Og HUSK chiafrø især suger lidt ekstra væske.

Når du har en grødet konsistens, så skal du tildække dette og stille i køleskabet natten over.

Resultat efter en nat i køleskabet

Efter en nat i køleskabet.

Så er der faktisk ikke meget mere at gøre nu, end at du skal tænde ovnen.
Tag to skeer, og smør lidt olie på dem, og så grav boller ud af dejen. Jeg fik 9 store boller ud af denne portion, men kan sagtens laves mindre og til flere efter behov.

Både min svigerinde og jeg synes de mættede rigtig godt, allerede ved den første. Du kan med fordel selv vælge indholdet, blot husk ved koldhævede boller, at de gerne skal stå minimum 6 timer på køl, jo mindre gær, jo bedre har de af at langtidshæve.

Bon appétit.

Skriv et svar